12.29.2010

Λήξη εκδηλώσεων στον Μαγικό Κήπο


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στον Μαγικό Κήπο της Ροδιακής Έπαυλης το περασμένο Σαββατοκύριακο!

Το μνημείο και ο, μέχρι σήμερα, παραμελημένος κήπος γέμισαν και πάλι ζωή! Μεγάλοι και μικροί απόλαυσαν τη βόλτα με τη Λευκή Άμαξα στα καταπράσινα μονοπάτια, έπαιξαν στο Ομαδικό Παιχνίδι ακολουθώντας τα Μαγικά Ανιχνευτικά, για να φτάσουν στο Άστρο της Βηθλεέμ, γνώρισαν την τέχνη της Αγιογραφίας, του Χειροποίητου Κοσμήματος και το αγώνισμα του Σκάκι και της Τοξοβολίας, άκουσαν όμορφα παραμύθια από τον αγαπημένο Παραμυθά, παρακολούθησαν εντυπωσιακά Μαγικά Κόλπα, είδαν να Ζωντανεύει η Φάντη του Χριστού, πήραν τις καλύτερες ευχές από τη Νεράιδα του Κήπου, άκουσαν μελωδίες από το Φλάουτο του Χερουβείμ, όπως και Χριστουγεννιάτικους Ύμνους, Παραδοσιακά Κάλαντα, μουσική από γνωστά Μιούζικαλ αλλά και…Τζαζ τραγούδια. Κυρίως όμως, υποδέχτηκαν τον Πράσινο Άη Βασίλη να έρχεται με Άμαξα για να τους χαρίσει εκατοντάδες αληθινά δεντράκια, για να φυτέψουν στον Κήπο τους και να θυμούνται πως πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον και τη φύση.

Για τις ανάγκες των εκδηλώσεων ήταν απαραίτητος ο καθαρισμός και η βελτίωση της εικόνας του κήπου, ακόμα και η επαναλειτουργία του σιντριβανιού, που το είδαμε και πάλι, μετά από χρόνια, να αναβλύζει νερό! Για τους σκοπούς της εκδήλωσης συνεργάστηκαν: ο Πολιτιστικός Οργανισμός Ρόδου, ο ΔΟΠΕ, η ΡΟΔΟΝ ΑΕ, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, η διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου, η Φιλαρμονική του ΠΟΔΡ, η ΔΕΚΡ, το Γραφείο Μεσαιωνικής Πόλης, τα Φυτώρια Δωδεκανήσου, η «Πρόοδος» και το Γραφείο Περιβάλλοντος της Ν.Α.Δ, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε πολύ!

Ειδικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του ΠΟΔΡ, κ. Μίλτο Τσιριγωτάκη, ο οποίος πίστεψε σε αυτό το εγχείρημα και γι’ αυτό κατέστη εφικτό αλλά κυρίως τους φίλους και εθελοντές: Νάταλι και Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, Άννα Αμέρσονς, Σουζάνα Ιωακειμίδου, Σαπφώ Σταυρίδου και Μαρία Γιαννικάκη.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι σύλλογοι: Σκακιστικός Όμιλος «Ιππότης», 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού, «Αιθρία», Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου «Βρυκούς» και ο ΡΟΑΝ και γι’αυτό τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Ευχαριστούμε ακόμα το Ζαφείρη Σκανδαλιάρη για την Ηχητική Κάλυψη της Εκδήλωσης και τους χορηγούς Print House Hedera, Ραδιόφωνο Λυχνάρι και RodosEvents.gr. Επίσης τους συνεργάτες: Ωδείο Κορέλι και «Synergy».

Για την εκδήλωση δεν υπήρχε χρηματοδότηση από ιδιώτες ή δημόσιους φορείς αλλά στηρίχτηκε στο εισιτήριο εισόδου. Από τα ελάχιστα έσοδα που προέκυψαν θα αγοραστούν χρήσιμα δώρα για τα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Ρόδου, που περνούν τις γιορτές χωρίς οικογένεια.

Ευελπιστούμε αυτή η εκδήλωση να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή για τον Κήπο και το μνημείο της Ροδιακής Έπαυλης και να συνεχιστεί από τους αρμόδιους φορείς ο συστηματικός καθαρισμός και η συντήρηση τους.

Στόχος της εκδήλωσης, πέραν του ψυχαγωγικού της χαρακτήρα, ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας, ανθρωπιάς και διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου